Osobní trenér fitness Praha - Pavel Dvořáček

Vanilkové rohlíčky bez cukru

  • 120 g jemné celozrnné mouky špaldové
  • 90 g másla
  • 50 g strouhaných opražených lískových oříšků
  • 30 g sušeného sojového nápoje
  • 1 žloutek
  • 3 kapky citrónového aroma

 

Trochu domácího vanilkového cukru na pocukrování – kus vanilky rozemeleme s trochou třtinového cukru v mlýnku na kávu na prášek.

 

Všechny suroviny zpracujeme v těsto a necháme v chladu alespoň hodinu.
Z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme na pečícím papíře při teplotě cca 200 °C 10–15 minut. Upečené rohlíčky hned nesundáváme z plechu, protože jsou velmi křehké – necháme vychladnout.
Vanilkové rohlíčky bez cukru