Tvarohový cheesecake
- Korpus:
- 75 ovesných vloček
- 15g kokosového oleje
- Skořice
- 1 vejce
- Tvarohový vršek:
- 250g tvarohu z alobalu
- 2 vejce
- Vanilkové přírodní aroma na pečení
- Citronové přírodní aroma na pečení
- Stevie na doslazení tvarohu
Vločky spaříme horkou vodou a necháme nasáknout (nesmí být příliš řídké – jen tolik vody, aby všechnu vstřebaly). Přidáme vejce, kokosový olej a skořici. Důkladně rozmixujeme a pečeme vyšší formě na pečícím papíru cca 10 minut.
Tvaroh:
Všechny suroviny smícháme a umixujeme do hladka. Vlyjeme na předpečený korpus a pečeme cca 45minut na 190°.
V troubě máme hrnek s horkou vodou, která nám zajistí „vlhkost“ tvarohového dezertu. Troubu neotevíráme.
Po 45 minutách necháme v troubě „dojít“ cca 30 minut.
Hodnoty na 1/4 koláče:
14g sacharidů, 15g bílkovin, 10g tuků
Pokud započítáme do jídelníčku, vznikne nám perfektní zdravá svačinka k čaji, nebo kávě! :-))