Osobní trenér fitness Praha - Pavel Dvořáček

Tvarohový cheesecake

  • Korpus:
  • 75 ovesných vloček
  • 15g kokosového oleje
  • Skořice
  • 1 vejce
  • Tvarohový vršek:
  • 250g tvarohu z alobalu
  • 2 vejce
  • Vanilkové přírodní aroma na pečení
  • Citronové přírodní aroma na pečení
  • Stevie na doslazení tvarohu

 

Vločky spaříme horkou vodou a necháme nasáknout (nesmí být příliš řídké – jen tolik vody, aby všechnu vstřebaly). Přidáme vejce, kokosový olej a skořici. Důkladně rozmixujeme a pečeme vyšší formě na pečícím papíru cca 10 minut.
Tvaroh:
Všechny suroviny smícháme a umixujeme do hladka. Vlyjeme na předpečený korpus a pečeme cca 45minut na 190°.
V troubě máme hrnek s horkou vodou, která nám zajistí „vlhkost“ tvarohového dezertu. Troubu neotevíráme.
Po 45 minutách necháme v troubě „dojít“ cca 30 minut.

Hodnoty na 1/4 koláče:
14g sacharidů, 15g bílkovin, 10g tuků

Pokud započítáme do jídelníčku, vznikne nám perfektní zdravá svačinka k čaji, nebo kávě! :-))

 

Kokosové hvězdičky