Osobní trenér fitness Praha - Pavel Dvořáček

Špaldový chléb

  • 10 g čerstvého droždí
  • 350 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 150-180 ml vody
  • 1 lžička soli

 

Kvásek – droždí rozdrobníme zalijeme 2 lžícemi vlažné vody a zasypeme 2 lžícemi mouky. Zamícháme a necháme droždí pracovat.
Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, vodu a nakonec kvásek. Těsto zpracujeme rukama a hněteme asi 5-10 minut.
Dáme do čisté mísy, posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 45 minut. Poté jsem hněteme, vytvarujeme bochánek, který jsem dáme do formičky a necháme dalších 45 minut kynout.
Dáme jsem péct do rozpálené trouby na 220 stupňů a po 15 minutách stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších 30 minut.

 

 

Kokosové hvězdičky