Osobní trenér fitness Praha - Pavel Dvořáček

Jogurtový cheesecake

  • Korpus
  • 100g špaldové celozrnné mouky (75S, 3T)
  • 40ml mléka polotučného (2S, 1B)
  • Jogurtový cheese
  • 550g bílý jogurt 2,5% tuku (27S, 22B, 14T)
  • 2 vejce (16B, 16T)
  • 2tbl. příchuť (přírodní aroma + sukraloza) smetanové podmáslí a lískový oříšek

 

Špaldovou mouku nasypeme do formy vyložené pečícím papírem a přelijeme mlékem. Lžičkou smícháme a vytvoříme hrudkovitou konzistenci, kterou uhladíme do tvaru korpusu.
V misce si rozmixujeme jogurt, vejce a příchuť a pomalu vlijeme na špaldový korpus (nesmíme rychle, abychom korpus nepodlili).

 

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 45 minut. V troubě necháme dojít.

Pozor: po dobu celého pečení neotevíráme troubu a máme společně s koláčem v troubě i hrneček s vodou (aby zůstalo těsto vláčné a nebylo vysušené).

 

Celkové výživové hodnoty: 104g sacharidů, 38g bílkovin, 16g tuků
1/8 koláče: 13g sacharidů, 5g bílkovin, 2g tuku

 

Jogurtový cheesecake