Osobní trenér fitness Praha - Pavel Dvořáček

Koláček z jablek, datlí a pudingu

  • 100g ovesných vloček 63S, 6T
  • 100g lískáčů 16S, 62T
  • 100g clz špaldové mouky
  • 100g vypeckovaných datlí (nebo datlové pasty)
  • špetka soli
  • 80g slunečnicového oleje 80T
  • Puding:
  • 0,5L mléka
  • 50g pudingu vanilkového

 

Ingredience kromě pudingu a mléka rozmixujeme na drobenku, kterou 2/3 natlačíme do vymazané formy.
Sáček pudingu uvaříme do husta v mléku.
Pudingem zalijeme korpus z drobenky a poklademe nahrubo nastourahnými jablky.
Posypeme zbytkem drobenky a rukou přitlačíme.
Pečeme na 180° cca 45-50min.

Výživové hodnoty:
291S, 16B, 128T
1ks z 12: 24S, 1B, 11T

 

Jablkovo datlový koláček