Datlové hvězdičky (špaldové)
- 300 g celozrnná mouka špaldová jemně mletá
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 lžička skořice
- 1 lžička pravé vanilky
- 180 g másla
- 100 g datlového sirupu
- 100 g lískových oříšků
- 150 g sušených datlí
- 1 pl citronové šťávy
- čokoládová poleva:150 g hořká čokoláda
Lískové oříšky opražíme v troubě cca 10-15 minut. Slupka pak půjde snadno sundat. Rukama odstraníme z oříšků slupku a v mixéru je rozmixujeme.
Sušené datle (měkké) nakrájíme na malé kostičky.
Všechny ingredience smícháme a necháme odpočinout v lednici (minimálně hodinu).
Poté vyválíme a vykrajujeme hvězdičky a pečeme na plechu s teflonovým povrchem na 170° cca 10 minut.
Můžeme dozdobit rozehřátou čokoládou.