Osobní trenér fitness Praha - Pavel Dvořáček

Datlové hvězdičky (špaldové)

  • 300 g celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička skořice 
  • 1 lžička pravé vanilky 
  • 180 g másla  
  • 100 g datlového  sirupu
  • 100 g lískových oříšků
  • 150 g sušených datlí
  • 1 pl citronové šťávy
  • čokoládová poleva:150 g hořká čokoláda

 

Lískové oříšky opražíme v troubě cca 10-15 minut. Slupka pak půjde snadno sundat. Rukama odstraníme z oříšků slupku a v mixéru je rozmixujeme.

Sušené datle (měkké) nakrájíme na malé kostičky.

Všechny ingredience smícháme a necháme odpočinout v lednici (minimálně hodinu).

Poté vyválíme a vykrajujeme hvězdičky a pečeme na plechu s teflonovým povrchem na 170° cca 10 minut.

Můžeme dozdobit rozehřátou čokoládou.

 

Datlové hvezdičky špaldové