Osobní trenér fitness Praha - Pavel Dvořáček

Celozrnné Masarykovo vánoční cukroví

  • 170 g lískových oříšků
  • 200 g pohankové mouky
  • 100 g kukuřičné hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g medu
  • 1 žloutek

 

Celé lískové oříšky opražíme na plechu při teplotě cca 200°C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme do horké vody asi na půl hodiny. Ostatní suroviny smícháme. Osušené oříšky zapracujeme do těsta. Vytvarujeme 4 válečky o průměru 3-4 cm. Těsto zabalíme do folie a necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180°C dorůžova.

 

Celozrnné Masarykovo vánoční cukroví